-

gaaah, att man aldrig har tid att pusta ut och lugna ner sig lite. stressat emellan saker hela dagen igenom, och försökt organisera mitt i mitt egna lilla kaos. packa, städa, städa, packa, göra ärenden än hit än dit och så ner i diket. eller soffan iallafall. när allt hade lugnat sig lite kom malle och spelade sims med mig ett tag. nu ligger jag på latsidan, dricker honungsvatten och försöker bli kvitt nästäppan. imorgon bär det iväg till tyskland där jul ska firas och andan hämtas.
kvällen ska spenderas på samma sätt som kvällen gjorde igår. ihop med min mamma, ett kilo julgodis och tjejfilm. "sofia, du kommer bli tjock. pappa skulle bli galen om han såg dig nu" lilla mamma är orolig för mig.
men den 27:de återvänder jag som en helt ny människa!

so long vänner, god jul!


tusen stjärnor som tindrar, glitter så långt jag seeeeer lalala

det är minusgrader, snökaos(alltså snö på marken), tända ljus, en nyklädd gran, inslagna julklappar, julgodis i tontals. det är fyra dagar kvar tills julafton, dagen med stort d, och jag kunde inte må bättre. vigt dagen åt att slå in julklappar, göra julskinka, kollat på en harry potter med tre flickor i två soffor och ätit hundratals grejor. jag har också bossat över julgransklädningen, alltså, styrt och ställt  kulor, glitter och en stjärna i topp. jag har blivit döööförbannad på alla som ska hänga upp hemmagjort fult julpynt, och jag har tvingat min bror att hänga upp toppstjärnan cirka 23 gånger, eftersom att de måste, måste va så fint som det bara rimligtvis kan vara.

glögg nästa!


en kappsäck full med pengar är ju också bra att ha

joni, de där med mysiga julavslutningar, fika och julmusik i sann gemenskap när alla är vänner och älskar och avgudar varandra till höger och vänster sista dagen innan lovet, det är inget för idrottsprogrammet. morgonen började med en nästan två timmar lång klasskamp med blod svett och tårar och volleybollmatcher där killerinstikterna sattes på sin spets och sen ringdans med alla och det va ju mysigt och skoj för alla som va med vilket inte majis och jag va. nepp. vi satsade på choklad och es-konsert istället. mycket mer i vår smak så att säga. sitter just nu framför min trogna dator och knaprar massa massa choklad, väntar på min soulmate ebba och tillsammans ska vi genom kvällen. shrek och hamburgare. sånt är livskvalitet. förresten är jag barnvakt åt världens gladaste treåring, hon har kommit till en betydande insikt för omvärlden. om man ställer sig mitt på golvet och snurrar runt runt runt runt, så trillar man ihop. så detta är vad hon gör, hela tiden. och det som är så himla underbart är att hon skrattar lika mycket varje gång.

xxxx

och tiden läker inga sår och de som dödar stärker inte heller

vaknade med halsen som gud glömde, yrsel och en motvillig kropp. min första tanke för dagen var: "här stannar jag idag". sagt och gjort. kollar ut genom fönstret vannan minut och blir lika besviken varje gång när jag ser att det forfarande snöar big times, orkanblåsten har inte lagt sig och efter omständigheterna trivs jag rätt bra inne i värmen. Mina sällskap för dagen stavas kuddar, vattenkokare, dvd-skivor och raggsockor. det hade kunnat vara många gånger bättre. 

blä. host. snörvel.

because your mine, i walk the line

vart ska jag börja? hektiskt liv ala grande just nu. Upptempo, need for speed typ. Mycket att känna, tänka, göra, vilja, grubbla över, ta tag i och såvidare i all oändlighet. Svichade hem till malin efter alla tusen filmvisningar i den onödiga skolan, trixade, stekte och kryddade, fram kom riktigt god mat, svichade sen till vallhalla för att kolla på duktiga agnes när hon dansade (ni vet, röra sig till musik, som jag inte kan för att jag är taktdöv, spanskan i åttan med salsan är ett bra exempel) iallafall svichade vi ut i snöstormen efteråt och TOG EN PROMENAD i det hysteriska vädret och nu har jag tillbringat två timmar i duschen och överbelastat oljepannan. hoppsan. iallafall är det just nu julgodis som gäller, (eftersom att ugnen gått varm här på gunnarsövägen 4 sedan mamma fick dåndimpen och skulle göra julgodis som en galning)och snart snaaaaart ska jag renskriva some text och mejla den till lilla söta lennart. exakt klockan 23.59 skulle den ligga på hans mejl, tydligen tog det en minut att köra ut den också. nu är det som så att jag ska avlägsna mig härifrån,

tills vidare så att säga

you're the storm that I believed in

inte gjort några överdrivna ansträgningar eller plötsliga rörelser idag, heller. baddade mitt lagom uppsvullna ansikte och grabbade kläderna som låg närmast, gled hem till min högt älskade pumba och väl där kröp jag upp i ett hörn för att följa "fem små grisar" med uppspärrade ögon och skenande hjärta. ryyyys vilken bra film. hu.
lördagen blev en salig röra av julklappsinhandling, dunderfest för Ida tre år, minijulafton med julmust och paradisaskar med bästa vänner och några timmar efter midnatt avslutades dagen ihop med trött oliv. lagom bra.

nu ska fokus, energi och ögon läggas på en uppgift i pedagogiskt ledarskap. spännande.

happy evening people

för att natten blev så virrig, för att känslorna gick runt

känner mig verkligen så där hypat jättelycklig idag, leendet är brett och riktigt lyser typ hysterisk 700watts lampa från IKEA. jag skrattar åt allt och jag skrattar hela tiden, eftersom att den här dagen är så underbar och har inneburit så mycket skojiga små saker. och jag ser positivt på min framtid och är verkligen helt inne på de där med att allt blir vad man gör de till och jag älskar världen för den är så ljus och rättvis och HÄMTA ANDAN och jag älskar att algebran sitter som ett smäck och de finns massa andra saker jag älskar idag.
och så vänder vi alltihopa till det motsatta och får min dag ord för ord.


du går inte ensam genom dunkla rum

grus i ögonen, koffein, morgontidning, cykeltur, spöregn, hjärtat i halsgropen, ljudteknik i sammarbete med galen vansinnesmagister som sjöng london calling cirka 567 000 gånger, fillunch, "inställelse" av tyskan (means: vi ställde in den, inte fröken veronica), dubbeltimme matte/engelska, inställd svenska, jobba kvar i skolan, mer regn, mer cykel, dystert kontoutdrag, inspirationshämtning i konstsal med majis, kiwimiddag, rush tillbaka till skolan,  esv-redovisning inför full aula och ett svårbemannat mixerbord, grekmat, telefonförbindelse med hajen bergman, engelskaplugg och mattenötande. en komplett fullständig redogörelse över måndagen den 7 december. bäst jag frivilligt går ner och lägger mig innan jag somnar sittandes med händerna på tangenterna. skulle göra så ont i ryggen liksom.

simma lugnt (hajebba)


mycket vatten ska rinna under många broar innan jag glömmer dig

ingenting i min kalender idag, nedräkning till måndag och ny vecka har inletts.
helgen har enbart och bara ägnats åt ingenting speciellt i största allmänhet. lördag dag promenerade mina ben och jag omkring i kalmar, med en pappa som smakråd och vägvisare på det gigantiska livsfarliga varuhuset IKEA. hann hem knappt o preics innan malin the man anlände,därefter följde matlagning (eller försök till det), musikspelande till midnatt cirka gurka och småprat om datten och ditten varvat med gapskratt ala grande.
och såvare söndag, jag har spikat upp tavlor, tvättat fönster, hängt upp gardiner, konstruerat olika manicker, rensat fixat och trixat, putsat, dammsugit och strykit som en hemmafru på kokain idag.
veronica maggio och jag ska tillsammans med några deciliter glögg och antal mandariner igenom kvällen. för någon sa att de va andra advent. trevligt.



fredag (originell överskrift men icke desto mindre sant)

har lagat tacopaj till "the bad touch" och mamma har undrat vad jag håller på med (tydligen skulle köttfärsen ligga i stekpannan och ej utanför) jag har pratat bort cirkus en timma i telefon med ebba älskade pumba bergman, jag har dragit fötterna efter mig på stan med ambassadören majis, jag har inhandlat en underlagskräm, jag har ätit mandariner tills jag slutade av hälsoskäl, jag gjort några mattetal och käkat center. jag har förfrusit händerna och fått order att inte göra några som helst planer tills nästa helg, och jag har faktiskt haft sovmorgon och gått i skolan också. imperfekt alltså, nu lite futurm: jag SKA hem till denna pumba och spendera min kväll i hennes sällskap, och jag SKA prata med kär oliv också. oj. stressigt liv. puh.

happy friday people!

the taste of love is sweet when hearts like ours meet

You can't see it with your eyes, hold it in your hands
But like the wind
that covers our land
Strong enough to rule the heart of every man, this thing called love

fint. snyft.

RSS 2.0