måndag 25 januari


lilla björn, vad jag älskar honom.


För att inte tala om denne Johan Glans, han gillar jag också skarpt...


...och till sist, JV, snabba cash. mmm (i mitten)

I tell you what I want, what I really, really want

  


Bilder jag samlat på mig, alltifrån lovely hajen som blåser ut sjutton ljus och pasta till Heinrich som
visar sitt motstånd gentemot telefonkameror. love you!
helgen har genomlevts i joggingbyxor och stora tröjor, jag har levt uteslutande på plockgodis och pratat bort ungefär femton timmar i telefon. och så har jag legat nedbäddad i malins säng och ätit jordgubbsglass och lakritsfiskar, kollat på tjejfilm och powerwalkat med Malin (a:et) och tränat IK:s stentuffa u-10 lag. pust.
verkligheten och vardagen känns lagom lockande. men det är trots allt fjorton timmar kvar innan jag ska möta majis och cykla till ännu en skoldag. Tills dess ska jag äta apelsiner och kolla på Johan Glans, må bra helt enkelt.

xoxoxoxo

And history books forgot about us and the bible didn't mention us



Regina Spektor- Samson
väldigt väldigt fin.

gårdagskvällen blev outstanding kanon, trots förluster och översteg. promenad hemåt i mörker, trallande skrattande och sjungande. arm i arm med mina skatter, lyckorus.
lagat våfflor, ätit apelsin och lyssnat på Regina Spektor hela förmiddagen, löprunda runt vår gråa stad med träningsexperten malin fika karlsson och nu väntar dusch. kvällen kommer spenderas med samma som ovan, "the ugly truth" och arton ton choklad. glass med, vill jag ha och helst grillchips och dipp och så tycker jag mycketmycket om iskall coola. mmmm

"att chansa är att förlora fotfästet för ett tag, att däremot inte våga chansa handlar om att förlora sig själv".
-Okänd

copycat forni

"Jag minns tiden innan kärlek blev förknippat med problem, jag saknar det naiva i mig själv när jag gärna satsade varenda centimeter av mig själv på den jag älskade. Jag saknar den jag en gång var men jag är glad över allt jag har lärt mig, men samtidigt inte. Vad lär man sig av ett brustet hjärta förutom hur ont kärlek gör? Man blir rädd och det är inte bra. Jag orkar inte bli kär säger jag och det är sant, jag orkar inte.

Jag är ledsen över att det har blivit så. Att man inte orkar med det som egentligen är det finaste av allt. Jag är ledsen över att jag förknippar det med något som gör ont. Jag är ledsen för att jag har blivit behandlad som jag blivit och jag är ledsen över att det har gjort mig mer självisk. Men hur ska man annars kunna skydda sitt eget hjärta?"
-
Michaela Forni

hur som haver var det länge sen jag hade en sån här jobbig fredag,
mitt hår, till att börja med, liknade någons som skulle kunna tänkas heta Jarl Auf Någontingsnobbigt,
bo på lidingö och spendera dagar på stureplan, på båstadveckan, på en golfbana eller på en segelbåt. backslick.
mmm, sen har vi schemat som gud glömde och sen trötthet till det yttersta. men nu tror jag det är påväg att vända, snart dags för champion chip i bowling med härligt gäng och sen mat, massa mat. prins, nicke nyfiken, samson och fikamalin är mina partners in crime för kvällen.

nu ska jag laga en sallad åt en trött mamma som för tillfället hatar sin dotter som i hennes ögon är för pigg för att det ska vara rättvist.

kärlek,


huvudvärk, ögon i kors, cravings och hunger...

...jag har varit i skolan. huvudvärk, trötthet som resulterar i att ögonen går ihop bakom näsan och ett väldigt jobbigt påträngande intensivt sötsug brukar bli konsekkvenserna. Men jag har iallafall en skola att gå till.Ett block att skriva i och en lärare som inte kommer från UNICEF. glädjeämnen. annars har dagen mest gått åt till att ljuga tyskaläraren rakt upp i ansiktet, fota min fina gom (med hebes kamera) inhandla kalorier till en hel klass och anornda lekar och tävlingar. ansträngande. Nu ska jag dra mig neråt och sätta tänderna i pasta med permesan, eller permesan med pasta och sen mamma och en bio. snabba cash.


simma lugnt.

I got soul, but I'm not a soldier

Tisdag, inledde kursen kultur, barn och fritidsverksamhet, innebär att maja och jag springer omkring och letar efter ställen att gömma godis på, flirtar till oss utrymningsplaner och så vidare. ansträngande kurs, grym, brutal iallafall, rättskunskap tre timmar på eftermidaggen, sedan pulkabacken och tre hjärtvänner. 19 januari blev jag obesegrad enfaldig mästare över Maja Dahlström, Willy Do och Fillip Johansson i extremsporten "åka brant backe med blacktrash". bragd. HA.

http://www.dn.se/ekonomi/folk-byter-losenord-mot-choklad-1.1029717
 alltså, det skulle kunna vara jag, eller ebba. eller båda två. hahahahah

nu; göra arton sidor engelska och somnar jag inte då kommer jag inte somna alls idag. sömnpiller.

"vi ligger alla i rännstenen, men vissa av oss ser upp mot stjärnorna".
-Oscar Wilde

kan man annat än älska måndagar?

alltså, snöslask i sig är inte en av dem hundra sakerna som ligger mig nära hjärtat, och min kära cykel ligger mig inte heller alltför nära. dessa två i kombo med varandra innebär helt klart livsfara. sen start på morgonen, klockan tar aldrig mitt parti, aldrig, sen sladda in till skåpet, hämta böcker i tempot som gud glömde och sen hundra meter klassrum. rättskunskap två timmar måndag morgon. inte helt okej. iallafall, jag lever. vi har (maja my partner in crime) och jag alltså, har varit och tränat dem söta små ligisterna i p8 AIK. vi är snart kompisar med dem och snart kanske dem faktiskt blir kompisar med oss.
nu ska jag ägna mig åt mina gula favoriter i Simpson och äta något som innehåller kanel.

xoxo

januarimagi

januarimagi, januarimagi, januarimagi....hur fint är inte det ordet? mmm
allefall, morgon började med långfrukost, arton olika kaffesorter, baugetter och mattetal. sedan avancerade jag vidare till ishallen för att träna IK:s u10 lag i kondition och styrka. fort hem och stoppa mat i magen för att fort ge sig av igen mot fredriksberg med maja. där har vi åkt längdskidor tills nu och just nu känner jag optimistisk framtidstro. det va inte igår.
nu; iväg mot telefonen, ebbsanpälskling väntar, sedan ska ännu ett träningspass hinnas med innan jag är klar för dagen! 2010 är här med buller och bång

lördag morgon klockan 12.16

ibland när man biter i det sura äpplet så är det sju reser surare än vad man tänkt sig. reaktionen blir därefter, man spottar fräser och hatar äpplet ett tag som inte sa något... svammel svammel

spenderade min kväll under ett grönt täcke med röda smultron på, omringade av tre nära vänner som jag känt sen den där första pirriga dagen i förskolan för drygt elva år sen. På bordet bredvid mig stod åtta ton choklad och på tv:n visades en ung Heath Ledger i "tio orsaker att hata dig". så fruktansvärt behövlig kväll.



nu: winnerbäck stoppas in i mina fräscha hörselgångar, löparbyxorna dras på och framåt marsch.


the life of 2009 in casa kodelja

kommer såväl ihåg vilka tankar som malde runt uppe i huvudet på mig inför 2009, jag kommer ihåg att det blev mixad pannkaka av alltihopa. jag kommer ihåg att jag hade så mycket drömmar, grym energi och planer för femton år framåt. konstigt att saker aldrig blir som man tänkt, vill och bestämt. kanske lika bra det förresten!
här kommer en kortfattad koncis resumé av året med nolla nia i slutet, sådär en månad efter alla övriga:

1. Jag trodde att mitt hår skulle ha växt ut och befunnit sig några meter strax nedanför naveln vid sommaren, jag gjorde en  missräkning av cirka 300 centimeter.
2. Under sommaren var jag fullkomligt övertygad om att Adam och jag skulle gifta oss inom kort och skaffa hundratals små söta labradorvalpar. Jag är varken gift eller hundägare. Sådetså.
3. Var inställd på att jag skulle gå samhälle ekonomi och komma ut som någon sorts gymnasieekonom efter studenten. Jag går numera idrott ledarskap, stormtrivs och kommer inte komma ut som något annat än kanske skogsmulle.
4. I min värld fanns inte sorger och krossade hjärtan, jag ansåg mig odödlig och likaså alla kära och nära runt mig. Jag fick se att detta va så fel som något rimligen kan va och bevittnade en hel del sorg och död.
5.Slutligen trodde jag att dem som var nära mig i början av året skulle komma att vara det dem resterande elva månaderna också. Men dem som finns runt mig nu, fanns där definitivt inte i början av året, allafall inte lika nära.

Alltså var 2009 ett lärorikt, generellt sätt sorgset år men med stora ljusglimtar, amazing vänskap och starka band.
Förändringarnas år.


mmmmbap

"borderline är ett svårdefinerat begrepp och alla teorier angående dess uppkomst baseras på antaganden" och så vidare i cirka fem A4or. Det enkla lilla psykologiarbetet tog hela lördagnatten, söndagkvällen, måndag, tisdag och onsdag. SEN va det muntlig redovisinig och tillhörande planering och inövning, det var också ett helt fantaskit skrivkrampsprov om det kognitiva perspektivet idag. Torsdag morgon, underbart. Onsdag morgon tog ändå priset, snöstorm och 90 minuter styrka. jo, och sen sist har jag även hunnit med att diagnostisera en kär gammal väm, bytt hårfärg och ätit cirka fem kilo morötter. nu ska jag planera träningspasset med AIK:s p8-lag. fun fun.

ching


på 2 veckor, 2 dagar...

...har det hänt medelmycket och det va enligt datan och dess tidräkning precis så länge sedan jag skrev en ynkaste endaste rad här. under tiden har jag hunnit trycka i mig ordentligt med föda och ökat mitt omfång, blivit placerad i gryffindor med harry och gänget, hängt en del på fridhemsgatan, köpt två paket kakao, skrattat åt "hajskämtet" otaliga gånger, gått med i fanclubben av oceans eleven, fått skoskav på lilltån av höga klackeskor med remmar, hälsat på tyskland och andats dess luft i cirka fyra dygn, blivit utnämnd till "the worst pirate ever", saknat den brunbrända och tandlösa oliven enormt, bevittnat ett bröllop och fällt en och annan tår över kärlekens kraft, typ, bevittnat en runway bride och varit sjuk, jag har också firat in det nya året och skrämts halft ihjäl av smällare, på vänster sida stod en ebba, på den andra en willy och så har ju den sibiriska vintern kommit. hu
nu är det storstädning, matlagning och  presentinslagning som gäller för hela slanten!
ebba pumba bergman firas ikväll med buller och brak, 17 bast är en respektabel ålder. hurra hurra hurra


RSS 2.0