Förändringarnas år

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Jag gjorde massor av saker som jag aldrig gjort innan, bland annat gick jag omkring i varmaste Afrika under en underbar vecka i April, hade en utav de sjukaste kvällarna i mitt liv och förmodligen en av de bästa dagarna under dessa 17 år. Men framförallt handlade det här året om att känna på sätt som jag aldrig känt på tidigare, på gott och ont.

Har du några nyårslöften?

Absolut inte. Snarare punkter jag vill kunna stryka på min att-göra-lista, typ ta körkort och fylla arton.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Bara till små hundar.  

Vilka länder besökte du?

 Tyskland, Tjeckien, Kroatien, Egypten


Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?

Inga direkta datum, snarare perioder och kanske veckor som var speciella, underbara eller överjävliga.

Vad var din största framgång 2010?

Jag tror att mina främsta framgångar var att jag lärde mig att jag är en överlevare, att livet går vidare oavsett vad och att jag växt som person hur mycket som helst.

Största misstaget?

Vill inte betrakta saker som misstag, snarare som lärdomar.  

Bästa köpet?

Åh, det var nog främst min Håkan Hellström-biljett och en tågbiljett till Göteborg för hela nittiotre riksdaler.

Vad spenderade du mest pengar på?

Jag har gjort av med ett mindre lands statsskuld på kläder, mat och resor. Precis som det ska vara.  

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Det var väldigt mycket saker, personer och händelser som gjorde mig riktigt glad.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?

Will Anything Happen, Blitzkrieg Bop, Starstrukk, Someone New, Seize the day, Kids och de flesta med Håkan givetvis.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Jag har varit både mycket gladare och mycket ledsnare, varvat i en enda stor klump. Och det har gått upp och ner likt uppskjutet på Liseberg.

Vad önskar du att du gjort mer?

Jag vet inte om jag önskar att jag gjort något mer, eftersom att jag idag är där jag är på grund av vad jag gjort innan och idag är jag väldigt lycklig och glad på alla sätt och vis.

Favoritprogram på TV

På webb-tv var det Glamourama och Gossip Girl och så förstås den Gyllene Orren.

Vad gjorde du på din födelsedag 2010?

Gjorde mitt sjuttonde jordsnurr en onsdag, blev väckt med varm choklad och hängde på ONOFF en hel massa för att byta färg på min kamera, vet att jag hade min älsklingskjol fron Beyond Retro och fick frossa samt en kladdkaka med kaffesmak av min älskade Jonas. Lagade mat hela eftermiddagen och somnade tidigt. Firandet kom hela tre dagar senare och sen ytterligare en vecka senare. Dessutom fick jag en helkroppsmassage på TipTop och hela tre tårtor.

Hur skulle du beskriva din stil år 2010?

Ganska mycket schizofren och skiftande.

Den bästa nya personen du träffade?

Jag träffade en hel massa nya personer som alla på sina egna sätt är bäst.



Höjdpunkterna 2010















































Om jag fick bestämma vad du skulle säga

Call your girlfriend
It's time you had the talk
Give your reasons
Say it's not her fault
But you just met somebody new

Tell her not to get upset, second-guessing everything you said and done
And then when she gets upset tell her how you never mean to hurt no one
Then you tell her that the only way her heart will mend is when she learns to love again
And it won't make sense right now but you're still her friend
And then you let her down easy

Hade en närmast perfekt julafton och gårdagskvällen bjöd på nattliga bravader som va kul ett tag och med vissa undantag.

Fairytale of New York

Fastän det är svinkallt ute och mörkt dygnet runt så bara älskar jag julen så himlans jättemycket. Särskilt igår och idag och dagen innan dem.  Det är mysigt, varmt, rött, kärleksfullt och bara superhärligt. Igår vart det julavslutning med klassjulfika, julklappsbyte, sas-konsert och jullunch. Sen drog Elin och jag iväg emot stan för julklappsinköp och såntdär. Vi fikade med jättefina kafekoppar och citronpepparkakor, jag fick en jättejättefin ormring av den sköna bönan och hon fick en röd, stickad kofta av mig som förövrigt var som gjord för henne. Och under ytterligare timmar varvade vi julmusik med Håkans två steg från paradise och idag har jag sprungit ännu mer på stan, köpt lite julklappar till och traditionsenligt bossat över julgransklädningen. Som nu är fin och tindrar.
Underbart.





Tidernas jullåt, alla kategorier. Och som vanligt när mästerverk görs har Håkan ett finger med i spelet.

geografibetyg, SAS, allis, heinrich, företagsekonomi, lussebullar, julklappsshopping

Det är den tjugonde december och jag har dagen till ära köpt min första julklapp. Som jag slagit in så fint jag kunnat vid ett bord i ett hörn av mitt hus som reserverats just för julklappsinslagning. Strosat runt i en väldigt vit stad och ätit mintkola. Idag äger livet för julstämningen är skyhög för tillfället. Och jag har nästan hunnit glömma bort hur mycket jag älskar denna röda snöiga och kalla högtid.Och imon är det julavslutning och julklappsutdelning och sånt. Vet inte riktigt hur man gör, är nybörjare när det gäller att fira jul på sp.












Julasvlutningen back in the days på Kb va riktigt sjukt precis som allt annat där, och vi samlade på oss en drös minnen därifrån med fackeltåg, dans med hela högstadiet, helsjuk körgosse och så vidare.

Jag tror jag ska kasta mig igenom ditt fönster rusa rakt in i ditt liv

Har tagit vara på den här dagen och haft en riktig superdupersöndag, ihop med Elin för att vara mer exakt. Vi har strosat omkring i ett snöande Oskarshamn på jakt efter julklappar. Jag har räddat livet på Elin, nästan, vi har gräddat våfflor med världens finaste våffeljärn, och våfflorna blev lika fina. Vi har knäckt pepparkakor och önskat oss massor med saker som man ju får göra när man knäcker en pepparkaka på tre och vi har framförallt kollat på Sunes jul, som vi konstaterade är tjugo år gammal. Gud vad jag skrattade och skrattar, fortfarande.





Och nu har jag sköljt ur både hårfärg och efterbehandling. Håret är fortfarande blött då det inte riktigt fanns ork till att blåsa det men jag anar mig till att resultatet är både mörkare, rödare och bättre. I annat fall lär jag få mig en o-rolig överraskning när jag vaknar imon.


Ta mig till kärlek ta mig till dans ge mig nåt som tar mig någonstans



Kan säga som så att ingen skulle bli gladare än jag om det vore så.
Månen skule vara ett väldigt tufft men något udda gömställe när jag gömmer mig för redovisningar i företagsekonomi, geografiprov och inlämningsarbeten i organisation ledarskap.


cause love hurts when you do it right, you can cry when you get older

Idag är livet bara så som det är de flesta dagarna av året, rutinmässigt och vardagligt. Man tar sig upp ur sängen fastän man verkligen inte trodde att man skulle klara det denna morgonen heller, häller i sig för starkt kaffe som öppnar ögonen och klarar huvudet och som gör än himla spyfärdig, man försöker göra något skapligt av det man fötts med och garderoben gömmer som vanligt alla kläder alternativt äter upp de. Man uthärdar lektionerna och sneglar på klockan mer än man någonsin gör annars, man försöker göra nytta och räcka till om man inte redan insett att man aldrig kommer göra det oavsett om man klonar sig i femtio jag till. Man tar sig förvisso hem från skolan men har för det mesta med sig ett antal par ton böcker med sig hem och man läser, skriver, nöter, drömmer om klänningar man inte kommer kunna köpa i den närmsta framtiden, äter förhoppningsvis någonting någon gång och så håller dagen på lite till tills man får lägga sitt huvud på kudden igen.

NU: Organisation och ledarskap, varvat med geografi och idrottsteori. jag älskar verkligen den här dagen.


I still run this thing like a dancehall queen

Någon frågade mig hur läget va och jag svarade att läget va måndag och att måndagar är lika med döden. Älskar min inställning till livet för det nuvarande tillfället. Äkskar också min fullkomligt obefintliga ekonomi och tackar något högre väsen för att jag var duktig och köpte nyårsklänning medan det fina lilla plastkortet fortfarande var värt någonting.



Hade jag haft 2995 kronor så hade denna klänning varit placerad på min kropp runt nyårsafton sådär.
Delirious var denna skönhetens namn och finns på vår svenska stolthet Acnes hemsida.


v is for victory

herrejössanes vilken superpinsam, galen, spännande skitkul kväll. jag dööööör.  Förfesten, taxiresan, håkan och blossen, stämningen på och utanför dansgolvet och på scenen för den delen också och så snöbollskriget. vaknade med superkrulligt hår i morse och undrade vad jag gjort, sedan slog det mig vad lite snö kan göra. hoppsan

you better make sure that non of your weapons are failing

Fick halvspringa till skolan för att sedan få höra att det va nära att jag kunnat få skjuts. Sedan insåg jag att jag inte behövt vara i skolan förrän en hel timme senare och tillslut blev det lite för mycket för mig och tyskan på en och en halvtimme skrattade jag bort, högröd i ansiktet och riktigt pinsamt mycket. Inför provet imon har jag bara gjort som så att jag läst igenom det EN gång, men med tanke på att jag har superutvecklade planer på att bli rockstjärna och dessutom väntar på att Topshop ska ringa och fråga om jag vill bli deras nästa gästdesigner , så kanske jag inte behöver direkt fördjupa mig i arbetsrätt, ledarskap och motivation.

Vi får hoppas på det


ich bin Deutchland und du bist ein Auto

 Och jag ramlade in på nåt diskotek
Och sen ramla jag ut såvitt jag vet
Och jag ramla omkull och tog mig upp och sen
Ramla jag omkull igen
Ramlade in i en taxi
Mister, visa mig den maximala hastigheten
Vart du vill så fort du kan

Dagens mest sjugna låt, och förutom den har godisnappar, krig, pappersflygplan, mer krig, kompletta diskussioner på tyska och ont-i-magenskratt satt sin prägel på denna dag. Även ihjälpluggning i det eminenta ämnet organisation ledarskap har stått på agendan och nu bör jag snart säga godnatt för mitt huvud är lika med marshmallows. Imon väntar morgonmöte på Saft Nife och veckans absolut längsta dag. Hoppas natten blir lång.







Leendeframkallande som bara den  


visa mig den maximala hastigheten, vart du vill så fort du kan

Tre i rad i underbara dagar. Ingen kan vara mer nöjd än jag.
Särskilt lördagskvällen och söndagseftermiddagen var mycket att hänga i julgranen, och denna måndag som verkligen har varit genomfin.

Det har lagats middag med min kära jonas, (som tur va kan man inte misslyckas när det handlar om tagliatelle, kyckling och fetaost) det har kollats på film med töser, amos, kolaglass, popcorn och sånt fint. Det har övernattats på nagelgränd 3, det har firats andra advent och det har ätits lussebullar till frukost.

Och söndagsångesten botade jag med norra europas härligaste Elin, överjävligt misslyckade våfflor, ett par extremt roliga avsnitt Sunes jul och  mycket tända ljus.

Och idag har jag och mitt kära yrväder röjt på idrottsavdelningen, gått på promenad inomhus, haft julfika, druckit mjölk ur vinglass samt skålat två gånger , ätit kokande hallonmasariner och varit så  nöjda med livet.


RSS 2.0