Ubud, Kuta beach, Lembongan och Gili Trawangan- Indonesien

 
Ubud- Vi borjade resan i Indonesien i den lilla staden Ubud, en valdigt egen stad med medicinman, konst och hantverk som framsta inkomstkalla. Fantastiska risfalt omringar staden och det finns egentligen hur manga tempel som helst for den som ar intresserad. Vi fyllde varan tid i Ubud med besok i aptemplet, gick omkring bland risfalten, kollade in en traditionell indonesisk dansuppvisning, besokte ett av alla span som finns att tillga, drack bali hai men undvek arracken, akte pa tempeltur och kanllade omkring pa marknader samt lyssnade pa liveband och kande oss hemskt kulturella och sofistikerade mest hela tiden.
 
Kuta bech- Efter tempel och natur begav vi oss vidare mot Kuta beach, Indonesiens kandaste strand for amatorsurfare. Vi spenderade manga timmar med att forsoka lara oss denna svara konst och spenderade manga timmar vid poolen nar krafterna tog slut. Nagra regniga dagar lag vi mest och laste i tradgarden och prutade oss blaa i alla otaliga stand. Efter en mindre magsjuka och ett besok pa akuten for filles del trottnade vi pa alla tursiter och det skitiga vattnet och lamnade Kuta beach manga timmar i vattnet rikare.
 
Lembongan- En liten o utanfor Lombok med vackra strander, orord natur och nastintill inga fordon. Efter otaliga batfarder steg vi iland pa denna underbara o och fick genast boende i en liten hydda vid stranden. Tanken va att vi skulle ge oss rakt pa dykningen men tva dagars storm hindrade oss. Istallet hyrde vi moppe och korde on runt, badade i sma vikar och drack iskall san miguel pa kvallarna. Manga timmar spenderades pa en solstol pa en klippa med slaende vy och kalla salta bad. Kanske den basta on vi besokt sen Koh Tao.
 
Gili Trawangan- Och sen va vi forr eller senare tvugna att lamna den underbara on Lembongan och allt underbart dar och tog istallet baten till Gili Trawangan, en overskattad turisto som vi lamnar redan imorgon. Vi ska aka omkring lite bland oarna har ovh njuta av sol bad och dykning ett tag innan vi atervander till Bali for vidare flyg.
 
Vi aterkommer med fler bilder nar vi hittar ett internetcafe med internetuppkoppling- ovanligare an det later i dessa omraden av varlden! hej
 
 

Singapore, Singapore

 
Efter Borneos regnskogar och underbara dykvatten lockade storstaden och landet Singapore. Vi kom till Kuala Lumpur och efter en bussresa och tva taxiresor och tre timmar senare satt vi antligen pa en buss till Singapore. Vi anlande vid midnatt och va tvungen att ta oss over till landsgransen for att fa en stampel i passet och sen vidare till nagot skumt slumomrade for att ta ut singaporedollar for att kunna betala en taxiresa in till Chinatown. Sa smaningom hamnde vi pa nagot hostel dar vi fick nagra timmars somn innan vidare resa mot ett annat hostel. 400 kr natten for ett litet kyffe med vaningssang och delat badrum, bara 300 kr over varan budget men det ar alltsa Singapore vi pratar om. Det land i Asien som utan tvekan har det hogsta BNP:et och da ska ocksa tillaggas att det ar det minsta landet. Imponerande. Singapore ar staden/landet som far Sverige att verka latt underutvecklat. Val pa plats gav vi oss den pa att se hela staden pa en dag, darav massa metroakande och snabba promenader. Kartlasning, snabbmat och ett himla snalande. Nudlar, budweiser och det billigaste boendet vi kunde hitta- sa overlevar budgeten Singapore. Vi strosade i kopcenter och besokte det omtalade nattzoet, skulle egentligen spenderat en dag pa universial studios men sparade det besoket till en annan gang. Efter nagra natter i vaningssang och hektiskt storstadsliv begav vi oss till underbara landet Indonesien.

Kota Kinabulu, Borneo, Sabah

 
Borneo oh Borneo, heavy on my heart.
Efter Malaysia och Kuala Lumpur gjorde vi ett langre stopp pa den otroliga on Borneo som ar bade indonesiskt och malaysiskt. Dar huserade vi pa varldens basta hostel under 10 natter och traffade sa mycket olika manniskor. Alltifran efterblivna ryssar till den marockanska killen som pluggade i Shanghai och hade sett hela varlden, den finska skidinstruktoren som pratade sig varm om Bali och det schweisiska lakarparet som hade varit i nastan hela Asien och Oceanien. Nar vi inte kakade frukost lunch eller middag med dessa fantastiska manniskor agnade vi oss at att paddla forsranning, vandra vandringsleder och sa gjorde vi 6 dyk var i stralande solsken och otroligt kristallklart vatten. Vi hade den stora aran att bevittna saval skoldpaddor som barracudas, stenfiskar, rockor och muranor. Nar vi inte dok, vandrade eller paddlade for vara liv i Borneos forsranningar spenderade vi nagra lata dagar pa olika oar runt omkring Borneo. Vi tog baten tidigt pa morgonen och atervande till stan sent pa kvallen. Val hemma pa hostelet vantade alltid en kall ol och en skal nudlar. Herregud vad vi alskade Borneo.

RSS 2.0