Langkawi, Penang, Kuala Lumpur - Malaysia

Hej alla, vi har redan hunnit med att byta stader cirka tre ganger sen senaste inlagget. Vi har rort oss mellan sol och bad pa langkawi, sightseeing och trekking i Georgetown pa penang, en stad som star pa unescos varldsarvslista och som har en satans massa god mat att erbjuda om man bara ar lite om sig och kring sig. Vi har traffat hur mycket underbara manniskor som helst, alltifran oljeshjekar, till amerikanska backpackers, till japanska hogskolelever som har intervjuat oss, taxixhaufforen med koll pa alla malaysias universitet och en rad massa andra udda manniskor med koll pa livet. Vi har minskat varan alkoholkonsumtion med 75% eftersom att vi ar van vid skattefri ol sen langkawi men detta finns inte att tillga varken pa penang eller i storstaden och huvudstaden Kuala Lumpur dar vi nu befinner oss mitt i Chinatown. Vi fordriver tiden med att aka taxi, utforska staden, kollar in grottor, torn och stadsdelar. Vi besoker vattenland och skriker hogst i alla rutschkanor, vi smakar konstig mat och god mat och massa hamburgare. Vi shoppar, och prutar och kakar satay och ris till frukost eftersom att vi vill va som alla locals. Vi har till och med akt den rosa bussen langs hela kuala lumpur for att i sann turistanda bevittna stanm utifran. Vi har sett apor foroka sig och trangt undan alla japaner som stod framfor Petrona Twins Tower nar vi ocksa ville ta kort dar och vi har dragit bade en och tva barrundor i pubomradet Bukit Bontown. Nu forbereder vi oss for resan till Borneo som gar av stapeln om tva dagar och dar vi ska trekka dyka och aka forsranning. hej sa lange vi aterkommer fran djungeln
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Siem Reap- Kambodja Langkawi- Malaysia



kara familj och slakt och vanner,
varan sista kvall i kambodja avslutades med bravur pa Kambodjas aldsta och fornamaste nattklubb. I sallskap med vara nya kambodjanska vanner drack vi buckets ol och fick erbjudande om att smaka pa en liten alligator men vi avbojde. Efter tva flygresor befinner vi oss nu pa den fina on Langkawi pa Malaysias vastra kust. Har solar vi, badar i det ljumma vattnet och dricker iskall ol front row till den underbara solnedgangen. Nattklubbar finns inte, daremot en hel hog med reaggebarer. Vi har akt moppe on runt, badat i vattenfall, flytt fran leguaner och akt linbana. Vi har kollat liveband och smakat en hel massa nya olsorter. Vi klanger i palmer och gar pa strandpromenader. Men annars ar dagarna ganska simpla, vi njuter av strandlivet pa dagarna och barlivet pa kvallarna och vi har det alla tiders.
Pa aterseende
 
 
 

Saigon- Vietnam Siem Reap- Kambodja

 
HEJ ALLA FRIENDS SVERIGE RUNT.
Nu ska ni fa en fullstandig redogorelse over den senaste veckans fantastiska timmar och aventyr. Vi borjade veckan i Vietnam, Saigon, Mekong. Pa floden Mekong tog vi oss runt i vara rishattar och betraktade alla tusentals vietnameser som valt att bosatta sig dar och skota hela sitt liv fran en rutten bat. Vi har kakat middagar pa finrestauranger och pa fulrestauranger, akt tuktuk for en hel livstid och knallat omkring pa marknader. Vi har hunnit med ett brutalt underbart nyarfirande som borjade med middag pa en takrestaurang och fortsatte med corona, nite och san miguel pa ett fullsatt go2 i centrala Pham Ngu Lao (the backpacker area). Pa tolvslaget stod vi packade som sillar med sakert femtio tusen manniskor till av olika aldrar, nationaliteter och klass pa sjalvaste Saigon Square. Glanste mest gjorde dock vi fran Sverige, sant forstar man nar polisen kommer fram och onskar en gott nytt ar och japaner vill fotograferas med en. Galet harlig borjan pa 2013, galet mycket trafik och fruktansvart bra stamning. Saigon Square, jag kommer nasta ar ocksa. Efter det fortsatte vi varan resa luftvagen till the kingdom of Cambodia och den lite mindre staden Siem Reap. Har har vi huserat sedan nagra dagar tillbaks for att kunna gora det vi kom hit for- kolla pa Angkor Wat. Det storsta templet i varlden och hogt rankad pa unescos lista over varldsarv. Vi kollade in detta attonde underverk i solnedgang och dagen darpa tog vi oss en tur over hela omradet. Bland annat har vi besokt det tamplet dar Thomb Raider spelades in och sa har vi hunnit med att bli valsignade av en tempeltant. Vi har tagit seden ditt vi kommit och dricker uteslutande den fina olen Angkor, vi hanger en del pa the local Pub street och har hunnit med en del besok pa de flesta av Lonely Planets rekommenderade pubar, t.ex. Miss Wong, drivs av en engelsk gayfriendly man som har inrett hela stallet for att det ska likna Shanghais pubar pa 20-talet. Har konverserar man pa brittisk engelska och dricker svingoda cocktails, annars ar det som sagt mest Angkor for ynka 0.50 cent flaskan. Ett annat satt att spara pengar pa transport till havet ar att helt enkelt knalla in pa ett hotell som har pool och helt enkelt sla lager dar over dagen, det gjorde vi och det funkar finfint. Ikvall ska vi testa den nagot stimmigare puben Angkor What? och imon beger vi oss till Malaysias vastkust for att hedra denna med ett besok.
Simma lugnt vanner, hej

RSS 2.0